Publicitate

Fortele rusesti cumpara terminale de internet prin satelit Starlink din „tarile arabe” pentru a le folosi pe câmpul de lupta, a declarat marti agentia de spionaj militar din Ucraina, relateaza Reuters.
Serviciul detinut de Elon Musk a fost vital pentru Kiev pentru comunicatiile de pe câmpul de lupta, dar oficialii ucraineni au declarat ca si fortele rusesti se bazeaza din ce în ce mai mult pe el dupa aproape doi ani de la invazie.

Directia principala de informatii (GUR) a Ministerului ucrainean Apararii a publicat ceea ce spune ca a fi o interceptare audio în care doi soldati rusi discuta despre cumpararea de unitati Starlink de la furnizori arabi pentru aproximativ 200.000 de ruble (2.200 de dolari) fiecare.

„Statul agresor Rusia cumpara din tarile arabe echipamente de comunicatii, inclusiv terminale de internet prin satelit Starlink, pentru a le folosi în razboi”, a declarat Ministerul Apararii pe Telegram.

Luni, purtatorul de cuvânt al GUR, Andrii Iusov, a declarat pentru Reuters ca fortele rusesti achizitioneaza terminalele prin intermediul unor tari terte nespecificate.

Starlink a declarat ca nu face afaceri cu Rusia si nu opereaza pe teritoriul rusesc. Kremlinul spune, la rândul sau, ca terminalele nu au fost certificate pentru a fi utilizate în Rusia si nici nu au fost furnizate oficial Rusiei si, prin urmare, nu au putut fi utilizate.

Citește toată știrea

Rusia cumpără terminale Starlink din ţările arabe, afirmă agenţia de spionaj condusă de Kirilo Budanov
Publicitate