Publicitate

senatorul Maricel Popa a demarat un proiect de lege care sa asigure finantarea necesara construirii unitatii medicale. sustine constructia Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) de la Miroslava, dimensionat însa, nevoilor pacientilor din Moldova!
Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii a afirmat ieri ca Partidul Social Democrat sustine constructia Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) de la Miroslava, dimensionat însa, nevoilor pacientilor din Moldova!

„Iasul are nevoie de Institut de Boli Cardiovasculare, însa acesta, trebuie sa fie dimensionat în asa fel încât sa raspunda nevoilor cetatenilor si conditiilor de finantare din Fonduri Europene. Ministerul Sanatatii va sprijini în acest sens dezvoltarea institutului, care de altfel se afla în subordinea sa, iar Consiliul Judetean trebuie sa întreprinda demersurile necesare pentru reîntregirea patrimoniului acestuia si transferul terenului catre Ministerul Sanatatii.

Buna-credinta si interesul pentru pacienti, care nu au culoare politica, este abordarea corecta pe care Ministerul Sanatatii o urmeaza cu consecventa în ultimii doi ani.” a declarat ministrul sanatatii Alexandru Rafila.

Întrebat despre implementarea acestui proiect, prefectul Bogdan Cojocaru a mentionat ca Iasul are nevoie de acest spital si ca va sustine cu toate mijloacele de care dispune construirea IBCV pentru ca iesenii s-au saturat de machete si schite.

„Iesenii au nevoie de spitale noi si moderne, nu de machete si schite care sa le fie prezentate din când în când. Partidul Social Democrat sustine investitiile în sanatate, indiferent de cine le propune, pentru ca noi ne gândim în primul rând la oameni si la nevoile lor. Noul Institut de Boli Cardiovasculare propus a fi construit la Miroslava este necesar si are sustinere la nivelul Ministerului Sanatatii. Avem un dialog constant cu ministrul Alexandru Rafila pentru a identifica solutii si surse de finantare pentru un obiectiv care sa raspunda nevoilor pacientilor din zona Moldovei.” a punctat Bogdan Cojocaru, presedinte interimar PSD Iasi.

De asemenea, un alt social-democrat, senatorul Maricel Popa a demarat un proiect de lege care sa asigure finantarea necesara construirii unitatii medicale. Initiativa legislativa a trecut de Senat, dar a fost blocata la nivelul Comisiilor Camerei Deputatilor de catre parlamentarii PNL.

Departamentul de comunicare al PSD Iasi

Citește toată știrea

Susținem construirea Institutului de Boli Cardiovasculare de la Miroslava! (P)
Publicitate