Publicitate

Politia din New York a declarat ca este în cautarea unui barbat înarmat care a deschis focul luni într-un tren de metrou si pe peronul unei statii din Bronx, omorând un om si ranind alte cinci persoane, transmite Reuters.

Focurile de arma au izbucnit într-un tren care circula spre nord, în timp ce doua grupuri de adolescenti se certau, au declarat oficiali ai Departamentului de Politie din New York (NYPD) în timpul unei conferinte de presa în fata statiei unde au avut loc violentele.

Primul foc de arma a fost tras în interiorul trenului, dar toate cele sase persoane împuscate se aflau pe peronul din afara trenului când au fost lovite de gloante, a precizat politia. Un barbat în vârsta de 34 de ani a murit, în timp ce alte cinci persoane transportate la spital au suferit rani care nu le pun viata în pericol.

Victimele aveau vârste cuprinse între 14 si 71 de ani, printre care patru barbati si doua femei. „Pentru cel care a tras – acum esti cel mai cautat de politia din New York si esti cautat de cei mai buni detectivi din lume”, a declarat Tarik Sheppard, comisar adjunct de informatii publice al politiei din New York.

La conferinta de presa, oficialii politiei si ai sistemului de transport în comun au subliniat ca împuscaturile au fost un act de violenta rar întâlnit la metrou, încercând sa atenueze temerile pe care le-ar putea avea pasagerii.

Datele arata ca aproximativ 3,8 milioane de calatorii sunt efectuate pe reteaua de metrou din New York într-o zi obisnuita din saptamâna, iar Autoritatea Metropolitana de Transport a raportat 570 de atacuri criminale în tot anul 2023.

Împuscaturile sunt deosebit de neobisnuite: în 2022, când un barbat cu un pistol a ranit 10 persoane într-un tren care trecea prin Brooklyn, a fost primul atac armat în masa în reteaua de metrou din 1984.

SURSA FOTO: digi24.ro

 

Citește toată știrea

VIDEO: Împuşcături la metroul din New York soldate cu un mort şi cinci răniţi
Publicitate