Publicitate

Procurorii DNA fac marti 20 de perchezitii în Bucuresti si în judetele Ilfov, Dâmbovita si Giurgiu într-un dosar de coruptie privind fapte savârsite de functionari publici. Una dintre perchezitii are loc la sediul Directiei Regionale Vamale Bucuresti, iar celelelate la domiciliile unor persoane si la sediile unor firme.
”Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, efectueaza cercetari într-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savârsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, savârsite în perioada 2021 – 2024, de catre functionari publici în legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu”, anunta DNA.

Marti, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare în 20 locatii situate pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Ilfov, Dâmbovita si Giurgiu, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale.

 În cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie, Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, Directiei de Operatiuni Speciale si din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Una dintre perchezitiile facute de procurpri are loc la sediul Directiei Regionale Vamale Bucuresti. ”Autoritatea Vamala Româna îsi reafirma angajamentul pentru transparenta, statul de drept si lupta împotriva coruptiei. Asteptam mai multe informatii oficiale pentru a dispune masurile imediate de izolare a situatiei si de înlaturare a oricarui risc de vulnerabilizare a activitatii institutiei. Va asiguram ca activitatea institutiei nu este afectata în niciun fel de aceasta situatie”, a transmis, marti, Autoritatea Vamala Româna. 

Institutia precizeaza ca va lua ”toate masurile interne necesare pentru a asigura ca aceasta situatie este gestionata în conformitate cu standardele etice si legale”. 

”Suntem deplin angajati sa promovam integritatea si etica în toate aspectele activitatii noastre, iar orice încalcare a acestor principii va fi tratata cu maxima seriozitate”, a mai transmis sursa citata. 

Citește toată știrea

20 de percheziţii într-un dosar de corupţie privind fapte săvârşite de funcţionari publici. Una dintre percheziţii are loc la Vamă
Publicitate