Publicitate

Presedintele PNL Iasi, deputatul Alexandru Muraru, alaturi de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe, deputatul Sorin Nacuta, secretarul general adjunct al Guvernului României, Lucian Rusu si administratorul public al judetului Iasi, Andrei Cazacu, au efectuat o vizita pe santierul Autostrazii A7 din zona Pascani – Stolniceni Prajescu, acolo unde UMB lucreaza intens pentru traseul viitoarei autostrazi care va lega Iasul de Bucuresti. Aici are loc constructia celui mai mare nod rutier din România, unde se vor intersecta autostrazile A7 si A8.
“Ceea ce se întâmpla astazi în judetul nostru este o realizare extraordinara si o borna istorica pentru viitorul întregii regiuni. Am vazut în zona Pascani o mobilizare intensa din partea constructorului iar acest lucru ne da speranta ca, cel târziu în 2026 vom putea circula pe primii kilometri de autostrada catre Bucuresti. Acest pas istoric nu putea fi posibil astazi fara implicarea guvernelor conduse de premieri liberali care au avut viziunea de a integra în totalitate Autostrada A7 pentru finantare integrala prin Planul National de Redresare si Rezilenta. Partidul National Liberal a fost cel care a gândit-o, a proiectat-o si a pus în miscare Autostrada A7 acum patru ani. Avem astazi la dispozitie toate fondurile necesare realizarii acestui deziderat si nimic, practic, nu mai poate încetini acest mare proiect de infrastructura strategica pentru Iasi si întreaga zona a Moldovei”, a declarat Alexandru Muraru, presedintele PNL Iasi. 

1,8 miliarde de lei este investitia pentru construirea acestor primi kilometri de autostrada din judetul Iasi, fondurile fiind asigurate din PNRR. Lucrarile la cel de-al treilea lot, Mircesti-Pascani, au început de curând si putem vedea deja primele semne ale viitoarei autostrazi. Acest sector Mircesti – Pascani are o lungime totala de aproape 29 km si trece prin cinci UAT-uri din judetul nostru, Mircesti, Halaucesti, Mogosesti – Siret, Stolniceni – Prajescu si Pascani. În paralel, se lucreaza si la nodul rutier de tip turbion, ce va avea 8 bretele si 12 pasaje, si va fi construit la sud de Pascani, conectând cele doua autostrazi A7 si A8.

“Dupa ani de asteptare, astazi suntem mai aproape ca oricând de obiectivul de a avea autostrazi în Moldova. Dupa ce am reusit sa construim practic o autostrada aeriana prin noul terminal de la Aeroportul Iasi, noi, guvernarea si administratia liberala, vom continua demersurile si pentru conectarea judetului nostru prin autostrazi. A8 si A7 sunt proiecte vitale pentru dezvoltarea Iasului. Ma bucur ca suntem în fata acestei etape care arata ca toate eforturile de pâna acum au dat rezultate. Este cert ca Iasul nu mai poate functiona cu infrastructura pe care o are în prezent. Dezvoltarea judetului nostru depinde si de o infrastructura moderna, iar toate eforturile noastre trebuie sa se concentreze pe A7, pe A8, pe toate obiectivele mari de infrastructura rutiera.”, a spus Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Departamentul de comunicare al PNL Iasi

 

 

 

 

Citește toată știrea

Autostrada A7 prinde contur la Pașcani. În 2026 vom putea circula pe primii kilometri de autostradă în județul Iași! (P)
Publicitate