Publicitate

Presedintele Klaus Iohannis nu acorda sanse variantei unui candidat independent pentru Cotroceni. Întrebat pe cine considera mai potrivit pentru aceasta functie, dintre Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu, a replicat ca vede ”un presedinte sau o presedinta care se implica pentru tara” si care mentine orientarea europeana. În ceea ce priveste un candidat unic PSD-PNL, presedintele se asteapta sa fie întrebat de cei din coaliîie în legatura cu o astfel de optiune.
”Cu indepedentul e mai bine la.o primarie, dar la Cotroceni mai greu. E nevoie de partide care sa vina cu idei comune”, a declarat Iohannis la Strasbourg, într-o întâlnire informala cu jurnalistii.

Întrebat pe cine vede mai potrivit pentru Cotroceni dintre Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu, presedintele a afirmat: ”Eu vad un presedinte sau o presedinta care se implica pentru tara si care o tine pe directia europeana”.

Klaus Iohannis a precizat ca nu a fost înca întrebat de liderii coalitiei despre varianta unui candidat unic PNL- PSD la Presedintie, dar ca se asteapta sa fie întrebat.

Mai mult de jumatate dintre români ar prefera un independent la Presedintie în detrimentul candidatului unui partid politic, iar un procent similar ar opta pentru un presedinte de dreapta, în timp ce putin peste 20- ar prefera unul de stânga, indica un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. Tot peste 50- prefera un barbat ca presedinte, varianta unei femei la Cotroceni fiind aleasa de 31- dintre cei chestionati.

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoana se situeaza pe primul loc în intentiile de vot la alegerile prezidentiale, cu 26,5-, urmat de Marcel Ciolacu – 18,9-, Diana Sosoaca – 14-, George Simion si Nicolae Ciuca, indica datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. În varianta în care ar candida si liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, Geoana ar obtine 24,6- din voturi, Marcel Ciolacu – 15,1, Diana Sosoaca – 14,8, urmata de Nicolae Ciuca, Victor Ponta si George Simion.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Citește toată știrea

Ce a răspuns Iohannis, întrebat cine e mai bun de preşedinte: Ciucă sau Ciolacu?
Publicitate