Publicitate

Românii pot investi, de luni, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitati de 1 si 3 ani cu dobânzi anuale de 6- si, respectiv, 6,75-, informeaza Ministerul Finantelor. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt în forma dematerializata. Titlurile de stat pot fi cumparate între 12 februarie 2024 – 7 martie 2024 online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului, conform news.ro. 
Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului. De asemenea, între 12 februarie 2024 – 8 martie 2024 titlurile pot fi cumparate de la sediul unitatilor Trezoreriei Statului, iar între 12 februarie 2024 – 7 martie 2024 în mediul urban si 12 februarie 2024 – 6 martie 2024 în mediul rural, prin subunitatile postale ale Companiei Nationale Posta Româna. Potrivit unui comunicat al MF, dobânda este anuala, platibila la termenele prevazute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii.

Veniturile obtinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile. Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice. Prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia sunt publicate la sectiunea Datorie publica, www.posta-romana.ro. 

SURSA FOTO: digi24.ro

Citește toată știrea

Dobânzi neimpozabile de până la 6,75% pe an la titlurile de stat
Publicitate