Publicitate

25 dintre angajatii de la Radio România Iasi au iesit astazi, 12 februarie 2024, în fata institutiei, la o noua actiune de protest spontan, pe fondul lipsei formularii unor solutii clare din partea conducerii Societatii Române de Radiodifuziune (SRR) la solicitarile transmise de salariatii studioului teritorial înca din luna decembrie a anului trecut.Protestul a durat jumatate de ora, fara întreruperea emisiei.
Ei au reiterat necesitatea adoptarii unei legi de functionare predictibile, care sa asigure statutul angajatilor radioului public si finantarea sustenabila a SRR.

Pâna la începerea negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Munca (CCM), programate pentru luna aprilie a acestui an, angajatii subliniaza urgenta majorarii salariilor prin introducerea noilor indici de salarizare în contractele individuale de munca, introducerea universala a sporurilor obtinute individual de catre unii colegi de la alte studiouri teritoriale prin hotarâri judecatoresti, precum si garantarea respectarii actualui CCM.

Ei asteapta solutii la solicitarile lor, iar în lipsa unor propuneri concrete, angajatii au precizat ca îsi rezerva dreptul de a initia noi actiuni în numele libertatii de exprimare.

Amintim ca astfel de actiuni ale angajatilor radioului regional au mai avut loc înca de la mijlocul lunii decembrie. Peste 50- dintre salariati au semnat doua scrisori deschise, trimise ulterior la autoritatile nationale, dar si la forurile europene care apara libertatea si independenta presei.

Citește toată știrea

Un nou protest al angajaţilor de la Radio România Iaşi
Publicitate