Publicitate

Iesenii vor plati, de pe 1 decembrie, un pret mai mare pentru a calatori cu mijloacele de transport public. Consilierii locali au aprobat ieri majorarea tarifelor, respectiv: un bilet cu o calatorie va fi 3,5 lei, iar cel cu doua calatorii va ajunge la 7 lei. Scumpiri sunt si la nivel metropolitan: o decizie în acest sens a fost luata acum câteva saptamâni.
Nu Hotarârea de majorare a tarifelor a fost sustinuta de alianta PNL-PMP din Consiliul Local (CL), dar fara votul social-democratilor nu ar fi putut fi aprobata: de la liberali a lipsit un consilier, acesta (Florentin Ciobotaru) fiind plecat în strainatate. Desi consilierii PSD au criticat CTP, ei au spus ca nu vor sa blocheze activitatea companiei, în conditiile în care au votat si pentru rectificarea bugetului pe acest an. În schimb, consilierii USR s-au abtinut la ambele proiecte.

Decizia consilierilor afecteaza doar biletul cu o calatorie (noul pret este de 3,5 lei fata de 3 lei) si pe cel cu doua calatorii (7 lei fata de 6 lei). De asemenea, a crescut amenda de la 50 la 99 lei. Biletele îsi vor pastra valabilitatea de 120 minute, iar abonamentele si celelalte tipuri de tarife nu vor fi afectate.

Potrivit directorului CTP Cristian Stoica, noul pret intra în vigoare de la 1 decembrie, odata si cu majorarea biletelor la nivel metropolitan, crestere decisa deja de catre Asociatia Metropolitana de Transport Public Iasi (AMPTI) si confirmata zilele trecute de conducerea CTP.

În cazul biletelor valabile atât pe raza municipiului, cât si în zona metrolitana, pretul unei calatorii va ajunge la 8 lei, fata de 7 lei în prezent, ceea ce înseamna o crestere de peste 14-, iar tichetul cu doua calatorii va fi de 14 lei (fata de 12 lei în prezent, o crestere de peste 16-). În ambele situatii, este pastrata valabilitatea de 180 minute.

În ceea ce priveste biletul care asigura transportul unui calator din comuna limitrofa pâna la punctul de debarcare din municipiul Iasi (statia de capat al traseului metropolitan), pretul unui astfel de tichet va creste de la 5 la 6 lei (o crestere de 20-), cu o valabilitate tot de 120 minute.

Conducerea CTP a estimat o crestere medie cu 15- a încasarilor din vânzarile directe de bilete, odata cu aprobarea acestor majorari. 

Citește toată știrea

Iată cu cât au crescut preţurile la toate tipurile de bilete ale Companiei de Transport Public
Publicitate