Publicitate

Piesa „O tragedie veninoasa” dupa „Women beware women” de Thomas Middleton, în regia lui Silviu Purcarete, poate fi urmarita, în premiera pe tara, la Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi. Prima reprezentatie a avut loc pe 11 februarie, iar urmatoarea va fi pe 20 februarie, de la ora 19, la Sala Mare a Nationalului iesean.
Cu o scenografie semnata de Dragos Buhagiar si muzica originala compusa de Vasile Sirli, spectacolul îsi propune sa aduca în prim-plan o lume lipsita de moralitate, afectata de ipocrizie, razbunare, manipulare si înavutire. Este prima piesa de Thomas Middleton montata pe scenele românesti.

Distributia este formata din Ionut Cornila, Dumitru Nastrusnicu, Calin Chirila, Cosmin Maxim, Ada Lupu, Diana Roman, Doru Aftanasiu, Horia Verives, Razvan Contu, Malina Lazar, Petronela Grigorescu, Andrei Sava, Andreea Boboc, Diana Chirila, Haruna Condurache, Radu Ghilas, Robert Agape, Alexandra Azoitei, Mara Barbarie, Iustin Cauneac, Ionut Cozma, Luca Gumeni, George Gusuleac, Valentin Mocanu, Eduard Pîslariu, Anamaria Rusu si Marian Stavarachi.

„Pentru mine este o mare bucurie si o provocare sa lucrez la acest rol de compozitie. Repetitiile cu Silviu Purcarete sunt ca un continuu moment de gratie, iar pentru încrederea pe care mi-a acordat-o oferindu-mi acest rol si generozitatea cu care m-a ajutat sa construiesc personajul, îi sunt profund recunoscatoare. Cred foarte mult în acest spectacol”, a transmis Ada Lupu, care va fi Livia în spectacolul „O tragedie veninoasa”.

14 ani la Nationalul iesean

Noul proiect marcheaca împlinirea a 14 ani de colaborare a Teatrului National din Iasi cu regizorul Silviu Purcarete, colaborare începuta cu spectacolul „Uriasii muntilor” de Luigi Pirandello.

„O tragedie veninoasa” este cel de-al saselea proiect al regizorului Silviu Purcarete lansat pe scena Nationalului iesean, care vine la scurt timp dupa montarea de succes „Antonin Artaud. Familia Cenci”. Aceasta productie a primit nu mai putin de trei nominalizari la Gala Premiilor UNITER 2023: „Cel mai bun spectacol”, „Cea mai buna scenografie – Dragos Buhagiar”, „Cea mai buna actrita în rol secundar – Ada Lupu”.

În 2022, la cea de-a 30-a editie a Galei Premiilor UNITER 2022, un alt proiect al Nationalului iesean, „Plugarul si Moartea” de Johannes von Tepl, a fost desemnat „Cel mai bun spectacol al anului”. Acestuia i se adauga si „Premiul pentru creativitatea video design-ului si mapping-ului”, oferit lui Andrei Cozlac. În acelasi an, la Festivalul International de Teatru „Theater at the Crossroads” din Serbia, productia si-a îmbogatit palmaresul cu alte patru premii: „Cel mai bun spectacol”, „Cea mai buna scenografie” (Dragos Buhagiar), „Cel mai bun video design” (Andrei Cozlac) si „Cel mai bun rol masculin” (Calin Chirila).

Spectacolul „O tragedie veninoasa” este nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Citește toată știrea

„O tragedie veninoasă”, în regia lui Silviu Purcărete, pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri”
Publicitate