Publicitate

Expertul în antidoping April Henning a cerut o serie de schimbari si a tras un semnal de alarma în ceea ce priveste cazul Simonei Halep, care a fost suspendata patru ani.
El vrea ca legislatia sa fie schimbata deoarece a ajuns la concluzia ca sportivii sunt supusi unui adevarat chin din cauza listei cu substante interzise.

„Problema pentru mine este structura anti-doping, aceasta politica de toleranta zero si raspundere stricta. Mai exact, daca exista un test pozitiv, sunteti responsabil, indiferent cum s-a ajuns acolo. Daca exista posibilitatea ca un supliment sa fi fost contaminat? Da, desigur si stima ca au loc frecvent astfel de contaminari. O mare parte din aceasta retorica sportiva este aceea ca oricine testat pozitiv este pictat cu aceeasi pensula. Deci, daca nu a fost nimic intentionat, nu conteaza si ramâi în continuare oribil, corupt moral, o persoana rea, un sportiv teribil si un trisor. Exista o nuanta mult mai importanta decât atât. Te-ai uitat pe lista (n.r. cu substante interzise) în ultima vreme? Este uriasa si sunt substante care nici macar nu sunt enumerate acolo si sunt incluse în aceste categorii. Daca esti sportiv si nu ai o diploma în chimie, acest lucru poate fi foarte greu de înteles. Concentratiile minuscule pe care le pot detecta ar putea sa nu aiba niciun rol functional în organism. Din punct de vedere fiziologic nu e nicio diferenta daca le au sau nu. O multime dintre substantele interzise nu au fost, cu adevarat, cercetate temeinic. Deci nu stim daca este un caz de contaminare, este doar toleranta zero! Care este pragul pentru Roxadustat? Unde sunt datele si informatiile care ne spun la ce nivel apare îmbunatatirea performantei sportivilor?”, a spus April Henning, expert în antidoping, conform frontline.com, citat de prosport.ro.

Citește toată știrea

Reacție dură în cazul Halep: Oribil, corupt moral, o persoană rea, un sportiv teribil și un trișor
Publicitate