Publicitate

Un tanc militar dezafectat a fost furat dintr-o baza militara, în nordul Israelului, si a fost gasit, câteva ore mai târziu, într-un depozit de fier vechi, în apropiere, anunta politia israeliana, un al doilea caz de acest fel în acest an, relateaza AFP.
Politia a fost sesizata de catre Ministerul Apararii cu priviren la ”furtul unui tanc dintr-o baza de antrenament”, în noaptea de marti spre miercuri, în apropiere de orasul Elyakim, situat între Tel Aviv si Haifa.

Cautari au condus rapid la gasirea ”tancului într-un depozit de fier vechi în apropiere de Nesher”, la doar 20 de kilometri de baza, la periferia de sud a Haifa, precizeaza politia.

O ancheta cu privire la furt a fost deschisa.

Armata israeliana a anuntat, la rândul sau, ca tancul gasit este de tip Merkava 2, ”scos din serviciu în urma cu multi ani”.

Acest tiip de tanc, de fabricatie israeliana, a fost conceput la începutul anilor ’80.

”Tancul a fost dezarmat si nu era operational”, a anuntat miercuri într-un comunicat armata, precizând ca era stationat pe un poligon de tir, accesibil drumetilor.

Este pentru a doua oara când un tanc israelian scos din uz ”dispare” în conditii neclare în acest an.

În februarie, un tanc a fost furat dintr-un memorial militar, în Platoul Golan sirian anexat de Istael, cu scopul de a fi folosit la o manifestatie împotriva Guvernului lui Benjamin Natanyahu.

Persoana care conducea atunci vehiculul blindat, care spunea ca detinea o autorizatie, a fost arestata de politie din cauza ca nu avea permis de conducerea tancului, iar acesta a fost dus înapoi de unde a fost furat, potrivit presei locale.

 

Citește toată știrea

Un tanc furat dintr-o bază militară în Israel, găsit într-un depozit de fier vechi
Publicitate