Publicitate

Va povesteam zilele trecute, stimati telespectatori, despre emotiile care ar tropai în aceste zile în filiala partidoiului de la Iasi, în asteptarea alegerilor de sâmbata, alegeri la care ar urma sa fie aleasa, în prezenta jupânului Ciolacu, noua conducere pe judet. Si tot atunci va spuneam ca nu cine va fi sef pe judet da emotiile cele mai mari, caci asta se stie, prifectul cu cojoc fiind ca si uns.
Emotiile zice-se ca ar veni în privinta alegerii esalonului doi, caci acestea cica vor da semnalul pentru cine are sanse mai mici sau mai mari ca sa prinda loc eligibil pe listele de la toamna, la parlamentare. Iar daca unii zic ca jocurile au fost facute deja de junele cu cojoc, altii spun ca vor fi ceva surprize, caci jupânul Ciolacu vrea, zice-se, oarece sânge proaspat în filiala, basca vreo duduie care sa reprezinte cei doi cromozoni “X” ai partidului.

Pe lânga asta, local cica ar mai fi de urmarit si meciul interesant între cei trei bogdanei, juniorii din taberele cu pricina, caci si aicea au loc lovituri la gioale de ceva vreme încoace încât icneste surd pâna si masa. Una peste alta, puteti comanda deja berea si pop-cornul, ca restul va fi din belsug!

Pozitionarea mitropolitului de la Iasi are în spate si niscai calcule electorale

Scurt pe doi, ca sa nu ramâna nespusa, ceva pe azi si despre surprinzatoarea luare de pozitie a mitropolitului de la Iasi în problema Spagoveanului de la malul marii. Spagovean care, asa cum stiti, a cerut iarasi, de data asta mai raspicat si sub amenintarea unui protest public al preotimii, ca arhiepiscopia pe care o conduce sa devina mitropolie. Si ce-are, dom’le: sa-i dea acolo, ca doar nu da patriarhul de la el, ar fi spus multi, pe ici pe colo.

Ehehee, nu e chiar asa, iubiti drept-credinciosi. Caci modul în care se alege patriarhul si numarul de voturi ale fiecarei arhiepiscopii (mai mic) sau mitropolii (mai mare) e o socoteala foarte laborioasa, de zeci, chiar sute de ani. Dar, mai important, cica daca Spagoveanul ar deveni mitropolit, asta ar însemna slabirea Bucurestiului în toata schema de putere a bisericii, plus ca aranjamentul ca mitropolitul de la Iasi sa urmeze la tron la Bucuresti ar putea deveni peste noapte o cutuma pusa la încercare, spun cunoscatorii.

De ce a luat asadar atitudine Teo Fanfan de la Iasi în aceasta spinoasa chestiune, fiind pentru prima data fatis de partea conducerii BOR, care-l va judeca pe spagovean la finele lunii, pe 29, pentru revolta arhiereasca? Iaca, tocmai v-am desenat schema, mai sus! Doamne-ajuta!

Una tot cu fete bisericesti

Apropo de cinstitele fete bisericesti, cica în ultima vreme prin capitala umbla vorba ca Ciolacu si Ciuca ar avea oarece contacte cu patriarhul, ca sa-l convinga sa faca ceva încât la alegerile de la sfârsitul anului preotii sa nu care cumva sa se implice cu sustineri mascate pentru vreun partid sau altul. Teama celor doi ar fi în legatura cu aplecarea unor preoti pentru AUR, zice-se. Nu s-a batut înca palma, dar cica negocierile merg spre bine.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristica a realitatilor iesene si nationale, realitati care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale editiei noastre. Orice asemanare cu oameni si fapte din viata reala poate fi, asadar, pur întâmplatoare.

Citește toată știrea

Va veni Ciolacu sâmbătă la Iaşi cu o surpriză la votul pentru noua conducere? Şi vreo două vorbe despre spusele de weekend ale mitropolitului TeoFanFan
Publicitate